Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Ontharen in de zomer is mogelijk!

17-07-2024

Ontharen in de Zomer: Jouw Ultieme Gids voor een Zachte en Stralende Huid

De zomer is de tijd van het jaar waarin we allemaal willen stralen. Of je nu op het strand ligt, een barbecue bijwoont of gewoon van de zon geniet, een gladde, haarvrije huid kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Maar wat zijn de beste methoden voor ontharen in de zomer? En hoe zorg je ervoor dat je huid zacht en gezond blijft? In deze ultieme gids geven we je alle tips en tricks voor ontharen in de zomer.

Wist je dat TB medical de enige kliniek is in Europa met levenslange garantie op ontharen!

Waarom Ontharen in de Zomer?

De zomermaanden brengen warm weer en meer blootgestelde huid met zich mee. Dit betekent dat veel mensen kiezen voor ontharen om er op hun best uit te zien in zwempakken, korte broeken en zomerjurkjes. Bovendien kan een haarvrije huid helpen om zweet en geur te verminderen, wat bijdraagt aan een frissere uitstraling.

Populaire Ontharingsmethoden

  1. Scheren: Dit is de meest gebruikte methode vanwege de snelheid en eenvoud. Zorg ervoor dat je een scherp scheermesje en een goede scheergel of -crème gebruikt om irritatie te voorkomen. Vergeet niet om na het scheren een hydraterende lotion aan te brengen om je huid zacht te houden.

  2. Waxen: Waxen verwijdert haar vanaf de wortel, wat resulteert in een gladde huid die wekenlang haarvrij blijft. Voor de zomer is dit ideaal, omdat je niet constant hoeft bij te werken. Het is wel belangrijk om na het waxen de huid goed te verzorgen met een kalmerende lotion.

  3. Epileren: Een epilator trekt de haren één voor één uit, wat een langdurig glad resultaat oplevert. Hoewel het wat pijnlijker kan zijn dan scheren, is het effect vergelijkbaar met dat van waxen. Zorg ervoor dat je na het epileren een vochtinbrengende crème gebruikt om roodheid en irritatie te verminderen.

  4. Laserontharing: Voor degenen die op zoek zijn naar een permanente oplossing, is laserontharing een uitstekende keuze. Het vereist meerdere sessies, maar het resultaat is blijvend. Let op: vermijd directe blootstelling aan de zon voor en na de behandelingen om huidbeschadiging te voorkomen.

Tips voor een Zachte en Gezonde Huid

  • Exfolieer regelmatig: Door je huid te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haren. Gebruik een milde scrub en doe dit één tot twee keer per week.
  • Hydrateer dagelijks: Na elke ontharingssessie is het essentieel om je huid goed te hydrateren. Kies voor een ongeparfumeerde lotion of olie om irritatie te minimaliseren.
  • Bescherm je huid tegen de zon: Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, vooral na ontharing. Dit voorkomt niet alleen zonnebrand, maar ook pigmentvlekken en andere huid
Ontharen in de zomer is mogelijk!

Recente nieuwsberichten

Mailen Afspraak maken Direct bellen